utworzone przez msit | lip 5, 2022
Film jest mini szkoleniem, w którym omówione są kwasy omega, czyli kwasy wielonienasycone. Dokładnie przedstawiony jest sposób ich dozowania w diecie wraz ze sposobem obliczenia wielkości porcji do poziomu kalorycznego diety. Dzięki tym informacjom możliwe jest...
utworzone przez dr Jacek Świat | paź 1, 2023
Zaburzenia apetytu Zaburzenia apetytu są częstą reakcją po ciężkich okresach treningowych i startowych. Przyczyna tych zaburzeń leży na gruncie mechanizmów sterowania smakiem, a także zmian w ośrodku sytości i głodu. Do mechanizmów sterowania apetytem (smakiem)...
utworzone przez dr Jacek Świat | lip 5, 2022
Suplementacja Kofeiną Znana od wieków kawa otrzymywana jest z owoców krzewu Coffea arabica, pochodzącego z Etiopii lub Coffea liberica z Afryki. Kawa należy do najpopularniejszych używek na świecie, gdyż jest bogatym źródłem kofeiny. Jednakże działanie kawy...
utworzone przez msit | lip 5, 2022
utworzone przez dr Jacek Świat | wrz 16, 2023
Suplementacja w redukcji tkanki tłuszczowej Redukcja tkanki tłuszczowej jest jednym z najpopularniejszych celów treningowych, a także celów suplementacji. Jednakże, aby w sposób właściwy uzupełniać proces treningowy ukierunkowany na redukcję o właściwe...